BARTIN / MERKEZ - Hasan Sabri Çavuşoğlu Fen Lisesi

Arsa Bağışçımız

02-02-2019

Okulumuza ismini veren arsa bağışçımız Hasan Sabri ÇAVUŞOĞLU 1926 yılında Bartın Şiremirçavuş Köyünde dünyaya  geldi.İlkokul üçüncü sınıfa kadar Şiremirçavuş köyü ilkokulunda ardından Bartın farklı okullarında ilk ve ortaokulu tamaladıktan sonra Lise tahsilini Zonguldak Mehmet ÇELİKEL Lisesinde tamamlayarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı ve 1950 yılında buradan mezun olduktan sonra serbest avukat olarak çalışma hayatına başladı.Mesleğine 60 yılını vererek Bartın Barossunun kurucusu ve ilk il dönem başkanı oldu.1957 Yılında evlebnerek üç çocuk sahibi oldu.Bartın köy hizmetleri binasında geçici olarak açılan Bartın Fen Lisesine sahibi olduuğu arsayı bağışlamak suretile yeni hizmet ve pansiyon binasının yapılmasına vesile oldu.4 Aralık 2013 tarihinde aramızdan ayrılarak vefat etti.Minnetle Anıyor Ruhu Şad olsun diyoruz.

Yayın: 02.02.2019 - Güncelleme: 21.08.2023 11:57 - Görüntülenme: 2011